Ramona Talianu Sonka

Ramona Talianu - Sonka 

Biografija:

Rođena 27.02.1993 u Vršcu, bila je učenica gimnazije `Broislav P. Braca`. 

Trenutno studira medicinski fakultet `UMFT Victor Babes` u Temisvaru. Bila je članica likovne radionice kulturnog centra koju vodi Ramona Magda. 

Učestvovala na mnogim izložbama, uzela učešće na radu treće likovne kolonije.

Kritika:

Ramona Talianu-Sonka, dobar đak, koja pored mnogobrojnih aktivnosti na fakultetu, pronalazi vremena da crta i slika. Izuzetno samodisciplinovana i radna mlada devojka, nam se predstavila i sa njenom prvom samostalnom izložbom. Radovi su rađeni u tehnici: tempera, olovke u boji, pastel, grafit, tuš, slikani crtani instinktivno, spontano sa puno ljubavi i duše.

Veliki broj Ramoninih radova nastali su slučajno jer ona eksperimentiše i traži način da se izrazi i iz sebe izvuče maksimum. U njenom radu možemo videti elemente apstrakcije, impresionizma pa čak i pokušaj moderne figuracije. Ona slika snažno beskompromisno, bez straha od boje ili linija.

Nama ostaje da zamislimo, a njoj da pronađe sledeći korak ka transformaciji  u vrsnog slikara.

 Ramona Talianu-Sonka je 16.06.2009 god. osvojila drugu nagradu na likovnom konkursu `Paja Jovanović`.

Ramona Talianu-Sonka je u Novembru 2009. godine  dobila zahvalnicu za ucesce na likovnom konkursu 

"Nek se zna sirom sveta sta nasoj planeti smeta".

Koordinacioni odbor drustva za jezike, knjizevnost i kulturu u saradnji sa Gimnazijom `Borislav Petrov-Braca` su dodelili zahvalnicu povodom odrzavanja 3 Likovne kreativne radionice `Omaz Fridi Kalo` u Vrscu Ramoni Talianu-Sonka 12 maja 2010 god. 

          Un viitor medic, cu aura de artist 
Make a Free Website with Yola.